Κορυφή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ώρα για σχολείο! Ώρα για σχολείο! Ώρα για σχολείο!

ΥΛΗ 2019

Σχολικός Ψυχολόγος

Οι 9 Τομείς του ΕΠΑ.Λ

new sectors logo s

Χρήσιμα Έντυπα

useful forms

Ερευνητική Εργασία

Δανειστική Βιβλιοθήκη

logo-lib

Βικιπαίδεια

Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 10 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συνδεθείτε

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε όλους μας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για θέματα που αφορούν τόσο στον τρόπο λειτουργίας του σχολείου μας, όσο και στη φοίτηση των μαθητών.

Παρακαλούμε να διαβάσετε τις υποενότητες - συνδέσεις του μενού "Κανονισμός Λειτουργίας", κάτι που θα βοηθήσει, πιστεύουμε, στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Αντί Προλόγου

Ο Κανονισμός Λειτουργίας περιέχει το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται ανενόχλητα, μεθοδικά και αποτελεσματικά το εκπαιδευτικό έργο, μέσα σε παιδαγωγικό και συνεργατικό κλίμα, απαλλαγμένο από εντάσεις και συγκρούσεις. Ένα κλίμα που πρέπει να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, ανοχή και αναγνώριση, μέσα στο οποίο ο όρος σχολική πειθαρχία αναδεικνύεται σε βασικό ποιοτικό στοιχείο του δημοκρατικού σχολείου.

Το σχολείο προετοιμάζει τους νέους να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία. Η εσωτερική οργάνωση της σχολικής ζωής στοχεύει στη διαπαιδαγώγηση σύμφωνα με τα πρότυπα και τις ανάγκες της δημοκρατικής κοινωνίας και στην ομαλή ένταξη των νέων από τη σχολική κοινότητα στην κοινωνία. Η δημοκρατική οργάνωση της σχολικής κοινότητας προϋποθέτει κανόνες, όρια, κατανομή ρόλων και ευθυνών, ιεραρχικά δομημένη ομάδα. Τα παραπάνω στοιχεία οφείλουν να προέρχονται από τα μέλη της ομάδας με ελεύθερη εκλογή, με συναίνεση και συμμετοχή και να αφήνουν περιθώρια διαφορών και πλουραλισμού απόψεων.

Ρόλος του σχολείου είναι να συμβιβάσει το άτομο με την κοινωνία. Το άτομο δικαιούται ελευθερίας η οποία γεννά ασφάλεια και υπευθυνότητα. Από την άλλη μεριά η κοινωνία νομιμοποιείται να απαιτήσει τη συνεισφορά του ατόμου στην ομαλή λειτουργία της. Αυτό αποτελεί μια μεγάλη δυσκολία στην αγωγή την οποία ασκεί το σχολείο, γιατί οφείλει να συνδυάσει την ελευθερία με την κοινωνική ευθύνη.

Ο κάθε μαθητής εντάσσεται στο σχολικό περιβάλλον κουβαλώντας τη διαφορετικότητα του (αφετηρία, μορφωτικό φορτίο, οικογενειακή προέλευση κτλ). Το κοινωνικό, το φυσικό και το σχολικό περιβάλλον αλληλεπιδρούν και προσδιορίζουν σημαντικά την περαιτέρω εξέλιξη. Για το λόγο αυτό πρέπει η σχολική ζωή να ενσωματώνει στοιχεία και δραστηριότητες που καλλιεργούν αυριανούς πολίτες ελεύθερους, υπεύθυνους, με ενεργό συμμετοχή και κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη.

Ημερολόγιο Νέων

November 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

8ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους 2018

award 8osd

Νέα του Υπουργείου

Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία

dsv

Πρόγραμμα Εκπ/κής Υποστήριξης

logo espa

Σύνδεση διαχειριστή

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΑ.Λ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ
Νικολάου Πλαστήρα, Παραδείσι Ρόδου
Τ.Κ.: 85106
 Τηλ:   (+30) 22410 81460
 Φαξ:  (+30) 22410 98124
  Email:  mail@epal-parad.dod.sch.gr

Copyright © 2019 ΕΠΑΛ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ. Ανάπτυξη & Διαχείριση Ιστοσελίδας: Ζησοπούλου Αναστασία (ΠΕ19). All Rights Reserved.